BROCCOLI

BROCCOLI

INFO BROCCOLI :

Broccoli is een groente die verwant is aan bloemkool. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten. Van alle groenten bevat broccoli de meeste indolen en glucosinolaten, die het lichaam tegen kanker lijken te verdedigen.



ONZE TEELTWIJZE:

Wij kopen de broccoliplantjes aan bij een plantenkweker en de eerste worden vollevelds uitgeplant in de tweede helft van maart. Deze worden ook met vliesdoek afgedekt ter berscherming tegen de koude en het wild. Nadien worden  er om de 2 weken nieuwe  uitgeplant. Aldus kunnen we oogsten vanaf half juni tot eind oktober. Wij oogsten niet van 15 juli tot 15 augustus. Enkel de hoofdknop wordt geoogst met een minimum gewicht van 500 gr.



VERPAKKING:

Na het oogsten worden de broccoli's onmiddellijk ingekoeld in onze frigo.

Daarna worden ze geseald per stuk en terug ingekoeld.

Wij verkopen broccoli per stuk van 500 gram of meer.



BEWARING:

U bewaart best uw broccoli in de folie, in de koelkast. Een verse broccoli kan gemakkelijk tot 1 week bewaren in de frigo.


GEBRUIK :

De roosjes afsnijden van de steel en deze in koud water met zout spoelen.

Daarna de roosjes stomen gedurende een 5 à  10 minuutjes. Niet zo lang als bloemkool, zodat ze nog hun frisse groene kleur en hun smaak niet verliezen.

De steel kan ook perfect gebruikt worden : eerst schillen en daarna koken of in een soep verwerken.